Find vej: Forside » Artikler
Velkommen til vores store artikel database. Vi opdatere løbende med nye artikler & nyheder med alt om kunst & kultur. Det vil snart blive muligt for vores brugere som har relevant indhold, at uploade nyheder & artikler til vores database.

Elever mødes om Nolde-kunst på tværs af grænsen

Nyt grænseoverskridende undervisningsforløb i Tønder Kommune og Kreis Nordfriesland får Interreg-støtteDen verdensberømte grænselandskunstner Emil Nolde og hans kunst bliver det centrale omdrejningspunkt, når omkring 500 danske og tyske skoleelever i 4.-5. klasse mødes for at arbejde sammen i et nyt grænseoverskridende undervisningsforløb. Elever fra i alt 30 klasser fra henholdsvis Tønder Kommune og Kreis Nordfriesland deltager sammen med ca. 50 danske og tyske undervisere i projektet, hvor udgangspunktet er mødet om kunst på tværs af landegrænsen. Udover at forbedre elevernes tyskkundskaber generelt har projektet navnlig til formål at fremme og udbygge kulturforståelsen gennem fælles projektarbejde og vedvarende kontakt mellem de danske og tyske elever. Projektets betydning og nyskabende værdi for grænseregionen understreges af, at det støttes økonomisk med Interreg-midler...

Baltiske sjæle

Seks rejser blev det til, da den hollandske journalist og forfatter Jan Brokken (f. 1949) fra 1999 til 2020 ville lære de baltiske lande Estland, Letland og Litauen og den russiske enklave Kaliningrad bedre at kende.Seks rejser blev det til, da den hollandske journalist og forfatter Jan Brokken (f. 1949) fra 1999 til 2020 ville lære de baltiske lande Estland, Letland og Litauen og den russiske enklave Kaliningrad bedre at kende. Han ville indkredse ”den baltiske sjæl” og fortælle om menneskeskæbner i disse lande fra zartiden og til i dag – gennem otte årtier. Ud fra det har han tegnet nogle meget levende og nærværende tidsbilleder af dette nordøsteuropæiske område og trækker de baltiske lande frem af den skyggetilværelse, de har levet i historieskrivningen i forhold til de utallige beretninger om Vesteuropas nyere historie, især fra 2. verdenskrig og tiden herefter. Jan..

Kulturministeren åbner udstillinger i New York

To af dansk kulturhistories største profiler, Vilhelm Hammershøi og Jacob A. Riis, bliver i næste uge fejret med udstillinger i New York. Kulturministeren deltager ved åbningerne.Kulturminister Bertel Haarder deltager i åbningen af Jacob A. Riis: Revealing New York’s Other Half på Museum of the City of New York d. 13. oktober 2015 og Vilhelm Hammershøi-udstillingen Painting Tranquility i Scandinavia House d. 15. oktober 2015.Kulturminister Bertel Haarder siger:”I mange år har vi hentet kulturel inspiration fra USA. Så det er en stor fornøjelse at se, hvordan USA på det seneste har fået øjnene op for dansk og nordisk kultur. Både Vilhelm Hammershøi og Jacob A. Riis er store profiler, som giver genklang ude i verden. Også i et internationalt lys har Danmark meget at byde på.”En af fotografihistoriens hovedfigurer Journalisten og fotografen Jacob A. Riis (1849-1914) var en pioner inden..

August på Galleri Flintholm

En pose blandet bolscher af den fortryllende slags. Augustudstillingen på Galleri Flintholm byder på en god blanding af nye og gamle værker af galleriets tilknyttede kunstnere. Det er som at åbne en pose blandet bolscher af den allerbedste slags. Du kan bl.a. se frem til nye spændende værker af kunstneren Hanne Kjær bl.a. ’Selvrealiseing af Mona Lisa’ og ’Skriget’.De nye, de gamle og de virkelig sjove!Augustudstillingen på Galleri Flintholm byder på en god blanding af nye og gamle værker af galleriets tilknyttede kunstnere. Det er som at åbne en pose blandet bolscher af den allerbedste slags. Du kan bl.a. se frem til nye spændende værker af kunstneren Hanne Kjær bl.a. ’Selvrealiseing af Mona Lisa’ og ’Skriget’. Hanne Kjær havde sin første separatudstilling på Galleri Flintholm for 3 år siden, og indtager nu forkontoret og lidt af den store sals vægge, hvor hun boltre sig..

Kulturminister Marianne Jelved åbner Den Danske Pavillon på Venedig Biennalen 2015

Torsdag den 7. maj 2015 åbner kulturminister Marianne Jelved udstillingen ”mothertongue” i Den Danske Pavillon på Venedig Biennalen. Udstillingen er skabt af den dansk-vietnamesiske kunstner Danh Vo og består af en række nye værker.Kulturminister Marianne Jelved siger: "Venedig Biennalen er verdens ældste og mest prestigefyldte biennale for samtidskunst. Det glæder mig, at Danmark igen i år er repræsenteret med et stærkt og tankevækkende bidrag. Dans Vo’s nye udstilling ”mothertongue” vil i de kommende måneder blive set af et stort internationalt publikum, som vil blive præsenteret for et vedkommende kunstnerisk perspektiv på den globale verdensorden historisk og aktuelt.” Venedig Biennalen er verdens ældste og mest prestigefyldte biennale for samtidskunst. Venedig Biennalens hovedudstilling er i år kurateret af den nigeriansk fødte kurator Okwui Enwezor (f. 1963), der med titlen All..

Wegner Pris uddeles med kongelig deltagelse

Hans Kongelige Højhed Prins Joachim er med, når Kunstmuseet i Tønder og Tønder Kommune uddeler en ny pris for at hylde den verdensberømte danske møbeldesigner Hans J. Wegner En ny Wegner Pris bliver nu uddelt for første gang. Og det bliver med kongelig deltagelse. Hans Kongelige Højhed Prins Joachim har nemlig givet tilsagn om at deltage i prisuddelingen, der finder sted onsdag den 22. april i den verdensberømte danske møbeldesigner Hans J. Wegners fødeby, Tønder. Bag uddelingen af den nye Wegner Pris står Kunstmuseet i Tønder og Tønder Kommune. Med prisuddelingen ønsker museet og kommunen at hædre det anerkendte bysbarn, der sidste år ville være fyldt 100 år. Indstiftelsen af Wegner Prisen lægger sig i forlængelse af en række aktiviteter, som museet og kommunen sammen med andre lokale aktører gennemførte i fjor for at markere Hans J. Wegners 100 års dag. - Med uddelingen af..

Danmark og Kina samarbejder om arkitektur

Arkitektur er et af fokusområderne i kultursatsningen i Kina. Udstilling om dansk arkitektur og velfærd er åbnet på Central Academy of Fine Arts i Beijing. Og nyt udviklingsprojekt giver danske og kinesiske arkitekter mulighed for i fællesskab at komme med løsninger på de kinesiske udfordringer med social, bæredygtig udvikling i kinesiske landområder. Kulturminister Marianne Jelved siger: ”I Danmark har vi et slogan: Mennesket i centrum. Vi skaber byer og steder, hvor det er godt at være. Hvor vi kan møde hinanden i stimulerende omgivelser, og hvor bygningerne samtidig er en del af løsningen på udfordringer inden for blandt andet vækst, miljø og energi. Det er der interesse for i Kina, og det fælles kultursamarbejde er med til at etablere nye samarbejder mellem kinesiske og danske arkitekter og byudviklere, hvor man kan inspireres af hinandens traditioner”.Lu Pinjing, rektor på..

Ny bog viser vej til kunsten derude

Statens Kunstfond fejrer i år sit 50 års jubilæum og udgiver i den forbindelse bogen ’Stedsans’, der handler om kunsten i det offentlige rum gennem 25 udvalgte værker. Samtidig arrangerer Statens Kunstfond og en række kulturinstitutioner over hele landet seks lokale busture. Inden Poul Gernes i slutningen af 1960’erne fik lov til at kaste sig over totaludsmykningen af de 25 etager på Herlev Hospital, blev der lavet en model af kunstværket i mindre skala på Gentofte Amtssygehus. Her lod man sygehusets forskellige afdelinger flytte ind i de farvestrålende rum for at se, hvordan patienter og personale ville reagere, og Ekstra Bladet interviewede undervejs patienterne og hørte deres kommentarer.”Jeg vil håbe, der går mindst et par uger, før jeg bliver rask, for aldrig har jeg oplevet så dejlige omgivelser”, lød det fra en glad patient, mens en af de mindre overbeviste sagde: ”Da jeg..

Ny rektor for Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler

Kulturminister Marianne Jelved har udnævnt Sanne Kofod Olsen som rektor for Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler. Sanne Kofod Olsen er 44 år og uddannet mag.art. i kunsthistorie. Hun har været direktør for Museet for Samtidskunst siden 2009 og rektor for Det Fynske Kunstakademi i perioden 2005-2009. Sanne Kofod Olsen har undervist ved Københavns Universitet i en årrække, og hun har varetaget kurateringsopgaver fra 1990’erne til i dag. I samme periode har hun udgivet en række værker om kunst og kunsthistorie. Sanne Kofod Olsen har tillidsposter inden for den danske og svenske kunstverden. Akademiraadet har i år tildelt hende N.L. Høyen Medaljen.Yderligere oplysningerAfdelingschef Steen Kyed,Kulturministeriet, tlf. 41 39 38 65Kontorchef Per Nylykke,Kulturministeriet, tlf. 41 39 38 30Kulturministeriets pressetelefon, tlf. 22 76 51 16

Jelved tager på Kultur-tour i Danmark

Tirsdag begynder kulturminister Marianne Jelved en rejse rundt i landet, hvor hun møder børnehavebørn, skolebørn, lærere, pædagoger, kommunale ildsjæle og kunstnere, der allerede gør en stor indsats for, at alle børn møder kunst og kultur i deres hverdag. Ministeren besøger:Tirsdag den 20. maj13.00-14.00 Frilandsmuseet i Maribo, Meinckes Vej 11, 4930 MariboMuseet er en del af Lolland-Falsters Kulturtjeneste, som har stor succes med få lokale skoler og dagtilbud til at bruge de lokale kulturtilbud. Ved besøget vil Marianne Jelved blandt andet overvære 3.a fra Mariboskolen stå ret i en gymnastiktime anno 1814 og deltage i en workshop om praktisk billedkunstfilosofi med 4. klasse fra Idestrup Skole. Zenia Stampe, medieordfører (R) deltager.Onsdag den 21. maj10.00-11.00 Haderslev Musikskole, Vestergade 20, 6500 VojensMange sønderjyske børn spiller og synger på musikskolen i..

Københavns Kommune udstiller sine kunstværker

Københavns Billedkunstudvalg har de sidste fire år købt 128 værker fra 103 forskellige kunstnere. Til daglig er værkerne placeret rundt omkring i kommunens mange institutioner og afdelinger. Fra 18. februar kan de opleves på en udstilling i rådhushallen. Kommunal kunst behøver ikke at være kedeligt. Københavns Kommunes kunstsamling har mange enestående og spændende kunstværker, som hver dag pryder, undrer og inspirerer ansatte og borgere i Københavns Kommune rundt om på institutioner, biblioteker, kontorer og idrætsfaciliteter. 128 værker af 103 forskellige kunstnere, indkøbt over de sidste fire år, kan nu opleves i rådhushallen på Københavns Rådhus. Udstillingen går nye veje og leger med forskellige muligheder i forhold til at præsentere værkerne. ”Billedkunstudvalget lægger vægt på, at værkerne er af højt kunstnerisk kvalitet og afspejler en bred vifte af metoder og medier...

Statens Kunstråd takker af

Statens Kunstråd nedlægges med udgangen af 2013 og overleverer et stærkt og velfungerende kunststøttesystem til den nye Statens Kunstfond. I sit testamente giver rådet stafetten videre til den nye fond med en række erfaringer og anbefalinger. Børn og unges muligheder for at komme i nærkontakt med kunst, digitalisering af kunsten, nye strategier til at få omverdenen til at interessere sig endnu mere for dansk kunst, og et mere gennemskueligt støttesystem der både tilgodeser alle egne af Danmark og en mangfoldighed af kunstnere – det er nogle af de områder, hvor rådet har gjort en særlig indsats.Formand for Statens Kunstråd, Rune Gade siger:”Det danske kunststøttesystem kan med den nye Statens Kunstfond fejre sit 50 års jubilæum i en revitaliseret og stærkt udvidet form. I Statens Kunstråd er vi stolte af gennem en årrække at have biddraget til at forny og udvikle et område, der..

Statens Kunstråd takker af

Statens Kunstråd nedlægges med udgangen af 2013 og overleverer et stærkt og velfungerende kunststøttesystem til den nye Statens Kunstfond. I sit testamente giver rådet stafetten videre til den nye fond med en række erfaringer og anbefalinger. Børn og unges muligheder for at komme i nærkontakt med kunst, digitalisering af kunsten, nye strategier til at få omverdenen til at interessere sig endnu mere for dansk kunst, og et mere gennemskueligt støttesystem der både tilgodeser alle egne af Danmark og en mangfoldighed af kunstnere – det er nogle af de områder, hvor rådet har gjort en særlig indsats.Formand for Statens Kunstråd, Rune Gade siger:”Det danske kunststøttesystem kan med den nye Statens Kunstfond fejre sit 50 års jubilæum i en revitaliseret og stærkt udvidet form. I Statens Kunstråd er vi stolte af gennem en årrække at have biddraget til at forny og udvikle et område, der..

Nyt selvstændigt filmudvalg i Statens Kunstfond

Fra 1. januar har filmen for første gang sit eget legatudvalg under Statens Kunstfond med filminstruktør Jon Bang Carlsen, formand, samt filminstruktør Kathrine Windfeld og manuskriptforfatter Rasmus Heisterberg. Arbejdslegater, -stipendier og rejselegater har i den tidligere Statens Kunstfond været uddelt af et fællesudvalg for film og scenekunst. 1. januar 2014 blev Statens Kunstfond og Statens Kunstråd samlet i en ny fælles organisation med navnet Statens Kunstfond. I den nye struktur har filmen fået sit eget legatudvalg.De tre udvalgsmedlemmer fortæller her, hvorfor de har sagt ja til at sidde i Legatudvalget for Film:Jon Bang Carlsen, formand”Jeg synes, det er på tide at yde lidt tilbage til et støttesystem for den frie kunst, som jeg respekterer dybt, og som har haft stor betydning for mit eget arbejde med personlige billedspejlinger af en fælles verden”.Kathrine..

Væltede elmaster lyser op ved Lillebæltsbroen

Et 40 meter højt kunstværk af Nils Erik Gjerdevik indvies i dag ved motorvejen på den jyske side af Lillebæltsbroen. Værket har borgerne i Trekantsområdet selv været med til at udvælge. Næste gang du kører over Lillebæltsbroen og rammer Jylland, så kig ud i landskabet.På en helt almindelig mark ved den lille by Taulov - lige der hvor motorvejene fletter sammen – bliver et nyt kæmpestort værk af kunstneren Nils Erik Gjerdevik i dag indviet. Værket består af tre 40 meter lange væltede elmaster i grøn, lilla og lyserød, der bliver selvlysende om natten. Den lidt utraditionelle placering ved motorvejen har allerede gjort værket kendt hos myndighederne, da det har krævet godkendelser fra både politiet, Vejdirektoratet, kommunen, forskellige forsyningsselskaber og Naturklagenævnet at få det rejst. Men lige netop placeringen spiller en central rolle i kunstværket. Skulpturen er nemlig..

Væltede elmaster lyser op ved Lillebæltsbroen

Et 40 meter højt kunstværk af Nils Erik Gjerdevik indvies i dag ved motorvejen på den jyske side af Lillebæltsbroen. Værket har borgerne i Trekantsområdet selv været med til at udvælge. Næste gang du kører over Lillebæltsbroen og rammer Jylland, så kig ud i landskabet.På en helt almindelig mark ved den lille by Taulov - lige der hvor motorvejene fletter sammen – bliver et nyt kæmpestort værk af kunstneren Nils Erik Gjerdevik i dag indviet. Værket består af tre 40 meter lange væltede elmaster i grøn, lilla og lyserød, der bliver selvlysende om natten. Den lidt utraditionelle placering ved motorvejen har allerede gjort værket kendt hos myndighederne, da det har krævet godkendelser fra både politiet, Vejdirektoratet, kommunen, forskellige forsyningsselskaber og Naturklagenævnet at få det rejst. Men lige netop placeringen spiller en central rolle i kunstværket. Skulpturen er nemlig..

Nyt selvstændigt filmudvalg i Statens Kunstfond

Fra 1. januar har filmen for første gang sit eget legatudvalg under Statens Kunstfond med filminstruktør Jon Bang Carlsen, formand, samt filminstruktør Kathrine Windfeld og manuskriptforfatter Rasmus Heisterberg. Arbejdslegater, -stipendier og rejselegater har i den tidligere Statens Kunstfond været uddelt af et fællesudvalg for film og scenekunst. 1. januar 2014 blev Statens Kunstfond og Statens Kunstråd samlet i en ny fælles organisation med navnet Statens Kunstfond. I den nye struktur har filmen fået sit eget legatudvalg.De tre udvalgsmedlemmer fortæller her, hvorfor de har sagt ja til at sidde i Legatudvalget for Film:Jon Bang Carlsen, formand”Jeg synes, det er på tide at yde lidt tilbage til et støttesystem for den frie kunst, som jeg respekterer dybt, og som har haft stor betydning for mit eget arbejde med personlige billedspejlinger af en fælles verden”.Kathrine..

ARTIST TALK - Erik A. Frandsens første alterbillede

Erik A. Frandsen, der for tiden er ved at male 14 store malerier til Landstingssalen i Folketinget, diskuterer sit nye og omdiskuterede alterbillede i Sankt Jakobs Kirke med forfatter og kunstkritiker Lisbeth Bonde. Hvad er kirkekunst? Samtalen udspiller sig foran det nye kæmpe maleri på 3x4 mSankt Jakobs Kirke inviterer til en samtale om kunst og kristendom med udgangspunkt i Erik A. Frandsens nye alterbillede. Sankt Jakobs Kirke har tradition for at udfordre forholdet mellem kultur og kristendom gennem en åben dialog med kunsten, hvad enten det er litteraturen, maleriet, performance eller musikken. Erik A. Frandsen er eksperimenterende, koloristisk, abstrakt og kendt for at udfordre og forny. Almindelige hverdagsmotiver som biler, børn og blomster fungerer som et prisme for forandring og fornyelse. Han er medstifter af Værkstedet Værst. Mange kender ham fra det smukke ovale..

Statens Kunstråd takker af

Statens Kunstråd nedlægges med udgangen af 2013 og overleverer et stærkt og velfungerende kunststøttesystem til den nye Statens Kunstfond. I sit testamente giver rådet stafetten videre til den nye fond med en række erfaringer og anbefalinger. Børn og unges muligheder for at komme i nærkontakt med kunst, digitalisering af kunsten, nye strategier til at få omverdenen til at interessere sig endnu mere for dansk kunst, og et mere gennemskueligt støttesystem der både tilgodeser alle egne af Danmark og en mangfoldighed af kunstnere – det er nogle af de områder, hvor rådet har gjort en særlig indsats.Formand for Statens Kunstråd, Rune Gade siger:”Det danske kunststøttesystem kan med den nye Statens Kunstfond fejre sit 50 års jubilæum i en revitaliseret og stærkt udvidet form. I Statens Kunstråd er vi stolte af gennem en årrække at have biddraget til at forny og udvikle et område, der..

Statens Kunstråd takker af

Statens Kunstråd nedlægges med udgangen af 2013 og overleverer et stærkt og velfungerende kunststøttesystem til den nye Statens Kunstfond. I sit testamente giver rådet stafetten videre til den nye fond med en række erfaringer og anbefalinger. Børn og unges muligheder for at komme i nærkontakt med kunst, digitalisering af kunsten, nye strategier til at få omverdenen til at interessere sig endnu mere for dansk kunst, og et mere gennemskueligt støttesystem der både tilgodeser alle egne af Danmark og en mangfoldighed af kunstnere – det er nogle af de områder, hvor rådet har gjort en særlig indsats.Formand for Statens Kunstråd, Rune Gade siger:”Det danske kunststøttesystem kan med den nye Statens Kunstfond fejre sit 50 års jubilæum i en revitaliseret og stærkt udvidet form. I Statens Kunstråd er vi stolte af gennem en årrække at have biddraget til at forny og udvikle et område, der..

62 kvindelige kunstnere udstiller på Kvinder & Kunst 2013

62 kvindelige kunstnere og kunsthåndværkere udstiller, når Kvinder & Kunst 2013 åbner i Frederiksborg Centret lørdag den 9. november klokken 10.30.Det er syvende gang, at netværksorganisationen Hillerød Zonta Klub arrangerer kunstudstilling i Hillerød til fordel for kvindeprojekter lokalt og internationalt.- Formålet med udstillingen er at vise kvindelige kunstneres værker og dermed anerkende kvinders bidrag til kulturlivet. Vi ønsker samtidig, at der opstår inspirerende netværk mellem kunstnerne, og at udstillingen skaber et overskud, der kan forbedre udsatte kvinders livssituation. Hvis alt det lykkes, så lever udstillingseventen også op til Zonta Internationals formål om at være et stærkt lokalt og internationalt netværk, hvor kvinder hjælper kvinder, siger Pia Juul, formand for Hillerød Zonta Klub.Kvinder & Kunst er Hillerød Zonta Klubs årlige indsamlingsprojekt. Ud af overskuddet..

Statens lånekunst hitter

Skoler og andre institutioner er vilde med at låne statens kunst: Siden 2011 er interessen for at låne kunstværker hos Statens Kunstfond femdoblet. 700 malerier og andre kunstværker har Statens Kunstfond i løbet af det sidste år sendt ud til folkeskoler, gymnasier, hospitaler, plejehjem, biblioteker osv. over hele landet. Yderligere ca. 400 værker kommer op at hænge på de lokale vægge her i efteråret 2013.Kunsten når bredt ud, især blandt jyderneEfterspørgslen er steget markant efter Statens Kunstfond sidste år lancerede webportalen vores.kunst.dk. Her kan alle interesserede institutioner og arbejdspladser se hvilke værker, Statens Kunstfond låner ud: Hvert år køber fonden for 2,5-6,5 mio. kr. malerier, skulpturer og andre værker af nulevende danske kunstnere, og som derefter lånes ud. I øjeblikket er 462 værker klar til udlån.Godt 10.000 af fondens kunstværker hænger i dag ude på..

Kunst skaber dialog i Assens Kommune

13.-15. september 2013 er der ?Kunstweekend? i Assens Kommune, der både byder på åbne værksteder hos lokale kunstnere og et besøg af Jens Galschiøts tankevækkende og imponerende flygtningeskib, der lægger til kaj i Assens Havn. Selvom kunstarrangementerne er meget forskellige, lægger de begge op til en dialog mellem arrangørerne og de fremmødte.Flygtningeskib indtager Assens Fredag den 13. september kl. 16.00 er der officiel modtagelse af Flygtningeskibet M/S Anton, der bliver i Assens weekenden over.Flygtningeskibet er et samarbejde mellem Landsforeningen Levende Hav og kunstneren Jens Galschiøt. Skibet er i virkeligheden en kunstinstallation fyldt til bristepunktet med 75 livagtige bronzeskulpturer, der forestiller mennesker fra alverdens lande ? en kunstinstallation, som giver stof til eftertanke.- Det er et meget opsigtsvækkende projekt, og det er i særdeleshed interessant, fordi..

Nyt online galleri vil gøre kunst let tilgængeligt

Artmakery.dk har set dagens lys. Det er et online galleri. Bag Artmakery står Klub Artmakery, drevet af kunstneren Lise Højer. Klub Artmakery er et betalt kunsterfællesskab, der består af meget forskellige kunstnere. Men tilfælles har de, at de gerne vil gøre deres kunst tilgængelig for os andre. Det gør de ved at sælge på artmakery.dk hvorfra de besøgende også kan booke kunstudstillinger, komme på tegneskole og meget andet. Du kender det sikkert godt. Galleriet, hvor du dårligt tør spørge om, hvad den udstillede kunst koster. Hvor du langsomt bakker ud af døren, mens du forstiller dig, at du skal sælge bilen for at få råd til den stenfigur, der står i vinduet. Den oplevelse har kunstner Lise Højer selv haft et par gange, når hun har været ude og se på kunst, og hun møder mange mennesker, der med det samme siger, at kunst slet ikke er noget for dem, for det er ?alt for dyrt?. ?De fleste..

GROUNDS: Kamil Franko på Flintholm

Vi begynder Efteråret på Galleri Flintholm med at præsentere maleren Kamil Franko med debut- og soloudstillingen "GROUNDS". Det vil derfor glæde mig meget at se dig til fernisering lørdag d. 7. september kl. 12 ? 16, hvor der også er mulighed for at møde kunstneren.?G R O U N D S? er en serie af malerier, som begyndte at forme sig i foråret 2012. Et univers af små subtile fortællinger uden en begyndelse eller slutning. Tematikken i værkerne bærer præg af friktionen mellem kultur og natur. Gennemgående objekter som cykler og biler optræder i værkerne og har et poetisk symbol til det mekaniske og det uforanderlige. På den anden side har du mennesket, det skrøbelige og varmblodede med længsel efter at tilpasse sig.Metoden i arbejdet har været drevet af en poetisk tilgang til idéskabelsen draget fra hver- dagene i København - med et blankt lærred, en malerpensel og et atelier på 3. etage...

Den alternative færøske kunstner

Færøsk kunst! De fleste vil nok tænke på landskabsbilleder af den lille bygd ved det mægtige hav under det ruvende fjeld og den uendelige himmel over. Helst i en lidt tung ekspressionisme ? præget af de barske livsvilkår og tilværelsens ulidelige tyngde. Det er denne kunst ? og myte ? Samuel Joensen-Mikines lagde grunden til. Der er imidlertid en anden og mere ukendt tradition i færøsk kunst, en fabulerende og underfundig med overskridelse af grænsen mellem fantasi og virkelighed. Rødderne skal søges i eventyrene fortalt i røgstuen, og når William Heinesen gav sig af med billedkunst, var det netop med sådanne billedfortællinger.Det er denne alternative færøske tradition, Sigrun Gunnarsdóttir ( f. 1950) arbejder i. Hendes univers er barnets forunderlige verden, hvor børn med en slags forundret selvfølge er del af et magisk univers, rider på en fisk, er på vej ud på en bro af klipfisk..

12 kunstnere og kunsthåndværkere udstiller og arbejder i Norsminde Havn

12 kunstnere er gået sammen om at udnytte de rustikke lokaler under Norsminde Kro. Det er maleren Ole Grøn, der initiativer og startede projektet op for 4 år siden, og det er lokale kunstnere og kunsthåndværkere, der samles om at istandsætte lokalerne og passe galleriet på skift. Som noget nyt er der etableret arbejdende værksted, hvor man kan opleve de udstillende kunstnere i arbejde. Baggrunden for de arbejdende værksteder er at komme i dialog om den udstillede kunst med galleriets gæster.Der vil være kunstgenstande i form af: maleri, keramik, smykker, glas, tekstil mm, og de udstillende kunstnere er: Anne-Mette Clemmen Christensen,Birthe Rågaard, Dorthe Bent, Elinor Jensen, Hanne Nyboe Bach, Hedvig Berthing, Juhani Thomsen, Karen Marie Fredslund Petersen, Karoline Illum Frichke, Kirsten Fyhn, Ole Grøn, Annette PræstegaardEn hyggelig naturhavn 9 sømil syd for Århus i indløbet til..

Vinder af Kunsttalent 2013 Pia Daae

- Fantastisk at jeg er den heldige. Det var en vildt glad og overrasket Pia Daae, der så sin nye titel - vinder af Kunsttalent 2013 ? på MyArtSpace. ?Fantastisk at jeg er den heldige,? siger hun. ?Det er slet ikke til at forstå?. Pia deltog i konkurrencen Kunsttalent 2013 på MyArtSpace uden de store forventninger: ?Jeg håbede på noget feedback på mine billeder. Gerne med nogle råd til hvad jeg kunne gøre bedre,? fortæller hun. Feedback ? og mere tilForventningerne om feedback blev indfriet. Mere positivt bliver det næppe, for de kræsne dommere Tom Jørgensen, daglig redaktør på Kunstavisen og forfatter til bøgerne 101 kunstnere, Sarah Høj, direktør for det succesfulde Galleri Art Expo og Astrid Kruse Jensen, anerkendt fotokunstner der brager igennem den internationale scene, har valgt Pia som vinder iblandt 340 kunstnere på sitet. Hver deltager stillede med 6 værker i konkurrencen...

Kunst på Borgen – kunsten som politisk scenografi

Når man som tv-seer følger det politiske liv på Christiansborg, fanger øjet i glimt mange fremragende kunstværker, som udsmykker Folketingets smukke rum og gangarealer. Men det er sjældent, at kameraet dvæler ved de enkelte billeder, og den interesserede tv-seer må spørge sig selv: Hvad er det vi ser, og hvilken funktion og betydning har kunsten på Borgen?Bogen ?Kunst på Borgen ? kunsten som politisk scenografi? tager for første gang dette emne op i en samlet fremstilling.Bogen beskriver i kort form de vigtigste politiske rum i Folketinget og deres betydning i forbindelse med lovgivningsprocessen og andre dele af det politiske liv i Folketinget. Herefter følger en gennemgang af, hvad det er, at medlemmerne af Folketinget og andre beslutningstagere ser på, når de færdes og arbejder i disse politiske rum. Hvordan er rummene udsmykket, og hvordan kan værkernes tolkes og sættes ind i en..

Kunstsite laver Danmarks største collage

Hjemmesiden MyArtSpace.dk, der er danskernes foretrukne kunstnersite, gennemfører netop nu eventen Danmarks største kunstværk, hvor sitets brugere sammensætter tusindvis af billeder i én stor collage. Målet er at synliggøre den store talentmasse, der er i den danske kunstunderskov.Eventen består dels af en collage på internettet, som også bliver trykt som plakat ? og dels bliver værkerne og de deltagende kunstnere samlet i en ebog. Ebogen bliver gratis at hente og den bliver uddelt til både gallerier og kunstforeninger landet over. Kæmpe collage på mindst 1000 værkerFor de deltagende kunstnere handler det om at blive set og eventen giver en god mulighed for at få sine værker ud til både gallerier og kunstforeninger. I første omgang er der sat plads af til 1000 værker i ?kæmpecollagen?. Allerede her 2 uger efter eventen blev sat i gang er der flere end 300 værker indsat. Fortsætter den..

Undergrundskunstnerer fra Århus udstilller i Molslandet

August Art i Vrinners lægger hus til 18 undergrundskunstnere i weekenden d. 13-14 april fra kl. 12-16 og der er gratis adgang.Lørdag kl. 13 er der fernisering.De 18 undergrundskunstnere er fra kunstnergruppen Mangfoldighed, som normalt holder til i Århus. Kunstnergruppen Mangfoldighed er en gruppe kunstnere der har organiseret sig i et forsøg på at vise, at kunsten rummer meget mere end de værker, der normalt vises på etablerede udstillinger. Kunst som den almindelige kunstinteresserede ellers ikke ville få at se. Gruppen er en broget forsamling af forskellige kunstinteresserede, som har en fælles glæde ved den kunst, der ikke nødvendigvis bliver fremvist på et stort fint lærred på en hvid væg i et dyrt galleri. Der findes masser af dygtige kunstnere, som man aldrig ville høre om hvis ikke det var for alternative initiativer.Udstillingen indeholder Kunst af forskellig art, der er..

Kunst og kunsthåndværk i Nordkraft

NU på SØNDAG d.17. marts afholdes der for 2. gang forårsudstillingen ?Kunst og kunsthåndværk? i Nordkraft i Aalborg.Udstillingen er en stor salgsudstilling, hvor kunstnerne selv kommer og præsenterer og sælger de mange forskellige og skønne arbejder i Kedelhallen, der danner en helt særlig rå og rustik ramme om de mange udstilleres kunst og kunsthåndværk.Blandt de mange spændende kunstnere er bl.a. smykkedesigneren Anni O, Maleren Preben Frydkjær, stenskulptøren Flemming Nielsen, ravsliberen Andreas Wörner, og ikke mindst Louise Lange, det yngste skud på stammen i den anerkendte kunstnerfamilie fra Aalborg. Lange er kendt landet over for deres keramik og for deres domicil, værksted og udstilling i Hjalmerstald midt i Aalborgs hjerte i en 1700 tals gård. Stedet og kunsten er så unik, at selv Kronprinsparret har aflagt besøg. Louise Lange deltager på søndag med hendes meget smukke og..

KunstTalenter søges

Tilmeldingen til den præstigefyldte talent konkurrence for kunstnere, KunstTalent 2013, er nu åben. Det er gratis at deltage.KunstTalent 2013 bliver den fjerde udgave af konkurrencen, der tidligere har åbnet døre for vinderne i form af eksponering, udstillingsmuligheder og karriererådgivning. Endnu en gang er der tale om fede præmier for vinderen.Alle kan deltage - gratis?KunstTalent handler om at finde de mest spændende upcoming kunstnere i landet,? fortæller Knud Østerbye fra MyArtSpace.dk, hvor konkurrencen afvikles fra. ?Vi skeler ikke til din alder, baggrund eller hvor du kommer fra,? forklarer han videre. Devisen er at talent ikke har en alder. ?Sidste års vinder var autodidakt og 64 år gammel,? fortsætter Knud Østerbye. Selv om han kun havde malet i 6 år, var han alligevel den dommerne fandt mest interessant og helstøbt.Anderledes talentkonkurrenceKonkurrencen adskiller sig..

Lone Kühlmann åbner Kvinder & Kunst 2012

Journalist, forfatter og foredragsholder Lone Kühlmann holder åbningstalen, når Kvinder & Kunst 2012 åbner i Frederiksborg Centret lørdag den 27.oktober kl. 11.Lone Kühlmann er i sit forfatterskab blandt andet kendt for spidde fordomme om alder og ældre, senest i bogen ?Afskaf alderdommen?, som hun har skrevet sammen med dr. med og aldersforsker, Henning Kirk, men Lone Kühlmann har også skrevet flere portrætbøger af markante kvinder blandt andre forfatteren Edith Rode, afspændingspædagogen Bodil Müller og balletdanseren Nini Theilade.- Det handler om identifikation, og der går en lige linje fra at skrive om kvinder til at skrive om aldersdiskrimination. Den nedladenhed, som den ældste del af befolkningen omtales med, den minder meget om den måde kvinder blev omtalt, dengang jeg var ung, siger Lone Kühlmann.- Men der findes ikke kun en kvinderolle, der findes mange. Vi er ikke den samme..

Alle Helgen

Mens det ganske land kaster sig over den folkelige ny-helligdag, HALLOWEEN, har den københavnske billedkunster Knud Larn (f. 1965) valgt at markere årstiden med den "lysere side" af den samme højtid, med udstillingen ALLE HELGEN i grafiksalen på Filosofgangen i Odense. I stedet for djævle, monstre og alt andet ondt sætter Larn fokus på de mennesker af kød og blod der igennem århundrederne har peget på dét med Gud og Kristus. Nogle blev (og bliver stadig) myrdet for dette synspunkt og er martyrer, andre bidrog på anden måde til Kirkens kamp i verden - som biskopper, salmedigtere, ordensstiftere, og som forkæmpere for de svages rettigheder. Larn udstiller tekster og tegninger omkring et lille udvalg af de 10.000-vis af mænd og kvinder der med deres liv står som eksempler til efterfølgelse - også for os i dag. "Jeg synes det var passende at man kunne gå på udstilling og se portrætter af og..

NY kunstner på tapetet!

Shirley har lavet digitalt kunst i godt og vel 5 år nu. Hendes udvikling har været i en rasende fart, og allerede nu, er hun begyndt at sælge kunst igennem sumopix.comShirley udtaler: "Jeg vil formidle skønhed, og detaljeret livs kontinuitet i mine billeder. Men ikke mindst hjælper det også mig selv terapeutisk".Shirley er 31 år, og fra Århus. Hun går rundt i naturen i Århus omegn, og hvor hun ellers færdes på sin vej, og fotografere, hvorefter det bliver manipuleret i programmer som Photoshop, Photo effects studio, Gimp og mange andre programmer. Muligvis får hun måske også udstillet sine billeder igennem Museum Ovartaci i Århus. I kan se mere på: http://www.sumopix.com/da/artist/shirley

Ny bog om den grønlandske billedkunst gennem 100 år

Oplev værkerne, og forstå deres sammenhæng med lokale og udefrakommende påvirkninger.Det moderne Grønland, der søger at finde en balance mellem lokale erfaringer og samspillet med verden udenfor, fylder meget i pressen netop nu. I bogen ?100 års grønlandsk billedkunst ? en introduktion til billedkunsten, kunsthistorien og kunstverdenen i Grønland siden 1900? præsenterer eskimologen og kunsthistorikeren Jørgen Trondhjem udviklingen fra de første oliemalerier og grønlandske kunstnere omkring 1900 til nutidens malerier, skulpturer, fotokunst og grafik. En historie, der både relateres til lokale politiske forhold og påvirkninger udefra. En hovedpointe i bogen er, at læseren skal prøve at opleve de grønlandske kunstnere og deres værker som kunst, der ?tilfældigvis? er lavet af kunstnere med en grønlandsk baggrund frem for som kunst, der nødvendigvis siger noget om Grønland. Og så kunne man..

Søren Østergaards passion for Guldalder – Randers Kunstmuseum, onsdag d. 31. oktober kl. 19.00

Randers Kunstmuseum inviterer til en ganske særlig aften i selskab med Søren Østergaard ? skuespiller, komiker, instruktør, cirkusdirektør og ikke mindst - kunstsamler. For ved siden af Sørens store passion for poesi og cirkus banker hans hjerte også for Guldalderkunst.?Egentlig ved jeg ikke noget om kunst, og jeg er vokset op i det hjem uden billeder, eller klaver for den sags skyld? - siger Søren ? men det er en sandhed med modifikationer. Søren Østergaard fortæller nemlig med livsglæde og indlevelse om at være passioneret kunst-samler, om guldalderens kunst i særdeleshed, og om fordele og ulemper ved at bo ovenpå et af landets førende auktionshuse for guldalder-kunst.Kom og oplev et anderledes foredrag om kunst onsdag d. 31. oktober kl. 19.00Arrangementet finder sted i Kulturhus Randers store sal ved hovedindgangen.Entré kr. 100.- Billetter købes på Randers Kunstmuseum forud for..

Historisk Dalí-udstilling i Slagelse

Der skrives historie i Slagelse, når der fra den 13. oktober udstilles over 130 skulpturer og grafiske værker af den excentriske verdenskunstner Salvador Dalí.I løbet af den kommende måned forventes mere end 10.000 besøgende fra hele Danmark og vores nordiske nabolande at aflægge Salvador Dalí-udstillingen i Slagelse et besøg. En udstilling, der med garanti vil sætte fornyet fokus på Vestsjællands hovedstad, der ellers sjældent markerer sig nationalt på det kulturelle område. Kunstgalleriets udstilling hedder ?Salvador Dalí i flere dimensioner? og er provinsbyens andet møde med den internationale kunstners fascinerende og surrealistiske univers. Tilbage i 2010 tog galleriejer Claus Frederiksen fra Kunstgalleriet i Slagelse et af sit livs største chancer og arrangerede en salgs-udstilling, der ikke tidligere var set mage til i Danmark. Nu gør galleriejeren det igen, og satser denne gang..

Hofnarren - et nyt galleri åbner på Stevns

I en gammel skole i Hellested har Charlotte Mannstaedt og hendes mand Erik Jensby indrettet galleri for kvalitetskunst og kunsthåndværk. Det er med store ambitioner at dørene åbnes på lørdag, og skønt galleriet ikke ligger lige på alfarvej har Charlotte Mannstaedt nu ingen bekymringer om dette: "Det er nogle fantastiske lokaler på ca. 100 kvm vi har her i den gamle skole, med højt til loften og store vinduer. Jeg er overbevist om, at der er folk der vil værdsætte de rammer vi tilbyder. Er man interesseret i kunst er det jo heller ikke noget at køre en time syd på fra København, eller et kvartér fra Køge eller 30 min fra Næstved eller Roskilde."Galleriet har ved åbningen værker af Vera Rahbek, Lene Moeller Wilson, Palle Lindau, Margot Donkersloot, Ingelise Valentin, Lise Mannstaedt, Michael Jarner, Ulla Thornberg, Mette Enøe og Sejer Folke m.fl.Desuden har Hofnarren et samarbejde med..

Excentrisk kunstner spreder omkring sig med dyre malerier i Københavns gader.

Det er ikke gadekunst, men snarere kunst på gaden. Københavnerne vil vågne op fredag d. 24 august, hvor at de vil kunne finde otte malerier spredt rundt omkring i byen af en kunstner fra den danske undergrundsscene der nu kalder sig "CASVA" - og dem, der finder kunstværkerne kan beholde dem.Kunstneren giver kunstværkerne væk og vælger derfor at opgive en forventet indtægt på 120.000 kr. fra salget af disse værker. Handlingen finder sted torsdag nat, hvor hjælpere vil distribuere de håndmalede, signerede kunstværker rundt omkring i byen før daggry.CASVAS mål med dette, er at styrke idéen om, at urban art oprindelig var tænkt som en sjov og gratis nydelse til glæde for alle. De fleste malerier som gives væk er fra en serie med titlen "Destroying the Classics", hvor han har gjort brug af samlerobjekter, originale oliemalerier fra det 19. århundrede, og tilført disse rolige landskaber nogle..

Kunstnere guider kunstkøberne i nyt webgalleri

Hjemmesiden ArtBazar.dk har netop præsenteret en ny forside, der gør det lettere at købe ny og spændende kunst direkte fra kunstneren - udenom fordyrende mellemled.3000 kunstnere kan ikke tage fejl af, hvad der er god kunst. Det er tanken bag en ny funktion på det fysiske webgalleri ArtBazar.dk. Kunstnerne på ArtBazar.dk kommer fra modersiden MyArtSpace.dk, der er et socialt netværk for pt. 3000 kunstnere. Og det er her, medlemmerne flittigt har rost de værker, der har fortjent det. Denne data kommer nu de besøgende på ArtBazar.dk til gode, idet man på forsiden nu kan se anbefalede værker og kunstnere.Oplev kunsten i virkelighedenMange vil gerne opleve kunsten i virkeligheden før de køber. Ofte kan der være tale om større beløb og da størrelsen på værket, samt samspillet med stuen det skal hænge i, kan være svær at bedømme på en computerskærm, er det vigtigt at vælge rigtigt.Derfor kan..

Hvem har lavet Årets Værk 2012?

MyArtSpace.dk gentager nu sidste års succesevent ? Årets Værk. Det er konkurrencen hvor kunstnerne selv bestemmer, hvem der skal vinde igennem en række afstemninger. Det er gratis at være med og man kan vinde gavekort på 3000 kr.Fair konkurrenceI forhold til sidste år er der sket den ændring, at det kun er medlemmer på sitet, der kan stemme og afstemningen fungerer på en måde, der gør det meget meget vanskeligt at snyde. Der bliver altså ikke tale om en konkurrence om hvem, der kan mobilisere flest venner til at stemme. Kunst bliver vurderet af folk, der har en seriøs interesse i kunst. Tilmelding gratis ? vind kunstnerartikler for 3.000 kr.Konkurrencen har fire indledende runder, en mellemrunde og en finale. Vinderen udpeges først til december men første runde afvikles allerede her i juni. Tilmelding til konkurrencen er åben allerede nu. Det er gratis at være med og man kan vinde..

Den Lille Havfrues bror

Den 2. juni afsløres Elmgreen & Dragsets skulptur ?Han?, en skulptur, der både er et vartegn for Helsingør by, samtidig med at den har pustet til lokalbefolkningen og foranlediget en årelang lokaldebat. Nu er det ganske vist ? ?Han? er ved at blive installeret på en pier midt i havnen, og byen klæder sig på til den store afsløring.Den dansk-norske kunstnerduo Elmgreen & Dragsets seneste skulptur ?Han? er en permanent skulptur og en mandlig udgave af Den Lille Havfrue udført i rustfrit, blankpoleret stål. Fra den 2. juni sidder ?Han? midt i Helsingørs nye kulturområde, der tæller kulturhuset Kulturværftet, Kronborg Slot og det kommende M/S Museet for Søfart, der i 2013 åbner i det tidligere Helsingør Værfts gamle dok mellem Kronborg Slot og Kulturværftet. Flertydige referencerSkulpturen er et værk, som bag sit umiddelbart appellerende formsprog gemmer på mange komplekse betydningslag. ..

Kunstnerne får det nemmere på nettet

Danmarks største site for kunstnere, MyArtSpace.dk, tilbyder nu også en brugervenlig hjemmesideservice. Kunstnere kan nu let få deres egen hjemmeside der er designet til kunstnerens behov. Servicen hedder Kunstsite.dk og den er koblet sammen med brugerens profil på MyArtSpace.dk ? hvilket er en kæmpe fordel for kunstneren.Er du på MyArtSpace.dk ? er du alle de rigtige stederNår man har en profil med kunst på MyArtSpace.dk kan man med få klik få sin kunst ud til dem der betyder noget ? kunstforeningerne og kunstkøberne. Og man skal kun lægge et værk ind en gang ? så kan det let komme ud flere steder ? selvfølgelig kun hvis kunstneren selv ønsker det.Kunstnerens digitale svejtserknivMyArtSpace.dk er et såkaldt community - et site for kunstnere, der mødes digitalt. Der er så udviklet en række søstersider og værktøjer rundt omkring MyArtSpace.dk, som kunstnerne har gavn af. Først kom..

Ny spændende udstilling - i naturen!

21 kunstnere deltager 2. ? 3. juni i udstillingen ?Ud i skoven ? i skov, krat og på plæne?Det bliver 21 spændende kunstnere, som der bydes indenfor på Constantia2, Sommercafé, selskabslokaler, bed & breakfast, Norringholmsvej 32, 8260 Viby J.I det skønne naturområde kun 5 km fra Århus centrum og med udsigt over Brabrandsøen, kan man den 2.-3. juni 2012 opleve en udstilling uden lig noget andet. Midt i alt det grønne vil man opleve Mie Dams workshop, se og deltage når kunstneren arbejder med pensler og staffeli. Der er mulighed for at finde helt unikt kunst for de kunstinteresserede, men udstillingen tilbyder noget for alle. Tag gerne hele familien med til Constantia2 og nyd f. eks. lækker mad fra den hyggelige café. Nyd atmosfæren, stemningen der emmer af kunstnerisk samhørighed og en pallet af nuancer, der kan opleves i det grønne område. Det er alle talentfulde kunstnere, som..

Vind kunst for 7.000 kr. lige nu

Danmarks nye elektroniske handelsplads for kunstnere, ArtBazar.dk, holder åbningsfest og man kan lige nu og frem til den 15. maj deltage i lodtrækningen om 3 gavekort pålydende i alt 7.000 kr. Udvalget er stort og tilmeldingen til lodtrækningen tager kun 10 sekunder.Et fysisk netgalleriArtBazar.dk er anderledes end andre gallerier på nettet, da den fysiske verden er tænkt med ind. Du kan let se hvor langt væk kunstnerne bor fra dig og om den enkelte kunstner kører ud og præsenterer sin kunst i dit område. Stort udvalg af kunstDe heldige vindere af gavekortene kan vælge imellem 1600 kunstværker fra 117 forskellige kunstnere, så der er noget for enhver smag. Vinderne findes ved lodtrækning og der udloddes et hovedgavekort på 5.000 kr. og to andre på hver 1.000 kr. Man tilmelder sig konkurrencen på www.ArtBazar.dk.ArtBazar.dk er en del af MyArtSpace.dk, der er Danmarks største..

Elmgreen & Dragsets Han afsløres 2. juni i Helsingør

I juni afsløres skulpturen ?Han? i Helsingør foran kulturhuset Kulturværftet og med udsigt til Kronborg. Det er kunstnerduoen Elmgreen & Dragset, der står bag ?Han?, og kunstnerne har netop nu verdenssucces med en fire meter høj bronzeskulptur på en af Londons fornemmeste pladser.Danmarks nationale ikon ? ?Den Lille Havfrue? ? får et mandligt modstykke. Lørdag den 2. juni afsløres ?Han?, som er Elmgreen & Dragsets første permanente udendørsskulptur i Danmark. De to kunstnere har i de senere år vakt stor opmærksomhed, bl.a. på Venedig Biennalen 2009 med deres bidrag ?The Collectors? og senest med figuren ?Powerless Structures, Fig. 101? på Trafalgar Square i London, som efter en overvældende succes i den britiske og internationale presse allerede er blevet et folkeeje, der i daglig tale refereres til som ?The Rocking Horse Boy?.Det er kulturminister Uffe Elbæk, der sammen med Helsingør..

Jernmanden og koloristen - Unik dobbeltudstilling med Inger og Jørgen Pedersen

En stærk kolorist i tæt sammenspil med en passioneret jernmand. Kunstnerægteparret, Inger og Jørgen Pedersen, mødes i unik dobbeltudstilling i Kunstgalleriet Slagelse. Udstillingen taler til den indre kraft og det sprudlende forår i beskueren.Jørgen Pedersen solgte i slutningen af forrige årtusinde sin internationale virksomhed for at ville udleve sit kunstneriske talent og for at formidle de ?bløde værdier? gennem sine værker i stål og bronze. Organiske skulpturer, der afspejler kærligheden og sammenholdet mellem mennesker, og langsomt men sikkert baner sig vej til beskuerens hjerte. Sammen med sin kone Inger Pedersen, der i over tyve år har udstillet sine kraftfulde og farverige billeder på diverse gallerier og i kunstforeninger, kan de begge opleves i udstillingen ?Vartegn og varme? hos Kunstgalleriet i Slagelse fra fredag den 27. april.Rummelige og visuelle oplevelserSom kunstner..

Begynd din kunstsamling fra sofaen

Kunst er for de fleste en investering og noget man ikke bare bestiller over nettet, uden at have set det i virkeligheden. Derfor har handel med kunst på nettet hidtil ikke været en ubetinget succes. Det nye site ArtBazar.dk forsøger at løse udfordringen. Danskerne har fået et nyt webgalleri at købe kunst fra. Faktisk har de fået en hel række af nye gallerier som er samlet på adressen ArtBazar.dk. Som navnet antyder, er der tale om en markedsplads for kunstnere og kunstkøbere.Du betaler kun for kunstenPå ArtBazar.dk handler du direkte med kunstneren uden at der er mellemhandlere inde over. Der er ingen provision eller lignende og derfor er priserne ikke unødigt høje. Det er Danmarks største sociale netværk for kunstnere, MyArtSpace.dk der står bag og ideen ligger da også lige til højrebenet for et site med knap 2800 kunstnere tilknyttet.Kunst skal opleves i virkeligheden?Ideen er faktisk..