Find vej: Forside » Artikler » 62 kvindelige kunstnere udstiller på Kvinder & Kunst 2013

62 kvindelige kunstnere udstiller på Kvinder & Kunst 2013

Lagt på artlinks.dk den 15-10-2013 af ARTmaster

62 kvindelige kunstnere og kunsthåndværkere udstiller, når Kvinder & Kunst 2013 åbner i Frederiksborg Centret lørdag den 9. november klokken 10.30.
Det er syvende gang, at netværksorganisationen Hillerød Zonta Klub arrangerer kunstudstilling i Hillerød til fordel for kvindeprojekter lokalt og internationalt.

- Formålet med udstillingen er at vise kvindelige kunstneres værker og dermed anerkende kvinders bidrag til kulturlivet. Vi ønsker samtidig, at der opstår inspirerende netværk mellem kunstnerne, og at udstillingen skaber et overskud, der kan forbedre udsatte kvinders livssituation. Hvis alt det lykkes, så lever udstillingseventen også op til Zonta Internationals formål om at være et stærkt lokalt og internationalt netværk, hvor kvinder hjælper kvinder, siger Pia Juul, formand for Hillerød Zonta Klub.

Kvinder & Kunst er Hillerød Zonta Klubs årlige indsamlingsprojekt. Ud af overskuddet fra sidste års udstilling blev der givet 20.000 kroner til et netværksprojekt for unge mødre i Hillerød. Mødrehjælpen og organisationen Maternity Worldwide fik også en donation. I 2013 går overskuddet til Mødrehjælpen, foreningen Girltalk og Zonta Internationals hjælpeprojekter, der bekæmper vold mod kvinder og arbejder for at forbedre kvinders sundhed i forbindelse med fødsler.

- Frederiksborg Centret er en fin ramme for de 62 kunstneres udstilling, hvor publikum kan opleve billedkunst, keramik, glas, unikatekstiler og smykker, siger Marianne Due fra styregruppen bag udstillingen.

Kvinder & Kunst foregår i weekenden den 9.-10. november 2013 i hal 3, Frederiksborg Centret, Milnersvej 39 i Hillerød.
Udstillingen åbnes lørdag klokken 11 af præst, debattør og forfatter Kathrine Lilleør.
Udover selve udstillingen vil der også være en lille cafe, lotteri med fine sponsorerede præmier, deriblandt værker af de deltagende kunstnere og søndag klokken 13 holdes auktion over udvalgte værker doneret af kunstnerne.

Udstillingen er åben lørdag og søndag kl. 10.30-16.
Sidste år var der omkring 500 besøgende. Entre 30 kroner, børn har gratis adgang.