Find vej: Forside » Artikler » Nyt selvstændigt filmudvalg i Statens Kunstfond

Nyt selvstændigt filmudvalg i Statens Kunstfond

Lagt på artlinks.dk den 24-01-2014 af ARTmaster

Fra 1. januar har filmen for første gang sit eget legatudvalg under Statens Kunstfond med filminstruktør Jon Bang Carlsen, formand, samt filminstruktør Kathrine Windfeld og manuskriptforfatter Rasmus Heisterberg.
Arbejdslegater, -stipendier og rejselegater har i den tidligere Statens Kunstfond været uddelt af et fællesudvalg for film og scenekunst. 1. januar 2014 blev Statens Kunstfond og Statens Kunstråd samlet i en ny fælles organisation med navnet Statens Kunstfond. I den nye struktur har filmen fået sit eget legatudvalg.

De tre udvalgsmedlemmer fortæller her, hvorfor de har sagt ja til at sidde i Legatudvalget for Film:

Jon Bang Carlsen, formand
”Jeg synes, det er på tide at yde lidt tilbage til et støttesystem for den frie kunst, som jeg respekterer dybt, og som har haft stor betydning for mit eget arbejde med personlige billedspejlinger af en fælles verden”.

Kathrine Windfeld
”Det er med stor ydmyghed, at jeg har påtaget mig opgaven i Statens Kunstfond. Det er en nødvendighed at have en Kunstfond i det her land. Jeg ønsker at være med til at påvirke og understøtte den udvikling, som allerede er i gang i Danmark, nemlig at vise et mangfoldigt billede af et moderne land. Kunsten spejler samfundet – og her kan vi reflekterer over udviklingen.”

Rasmus Heisterberg
”Statens Kunstfond støtter fortrinsvis talentet i alle dets afskygninger. Fra den spæde novice til den manifesterede kunstner. Fra undergrunden til det smalle til det kommercielle. Fra fiktionen til dokumentaren og alt det ind imellem. Jeg glæder mig til at dykke ned i mangfoldigheden af alt dette. Lytte til deres stemmer, mærke deres personligheder, overraskes af deres originalitet og blive klogere af deres visioner.”
Om Statens Kunstfond
Det overordnede formål med den nye Statens Kunstfond er at fremme kunsten i Danmark og dansk kunst i udlandet.

Den nye Statens Kunstfond vil ligesom det tidligere Statens Kunstråd og den tidligere Statens Kunstfond tildele kunststøtte til personer, institutioner og projekter, som rummer kunstnerisk kvalitet og talent. Fonden skal sikre en spredning af støtten, og sikre at nye og tværgående kunstformer kan komme i betragtning.