Find vej: Forside » Artikler » Kulturminister Marianne Jelved åbner Den Danske Pavillon på Venedig Biennalen 2015

Kulturminister Marianne Jelved åbner Den Danske Pavillon på Venedig Biennalen 2015

Lagt på artlinks.dk den 06-05-2015 af ARTmaster


Torsdag den 7. maj 2015 åbner kulturminister Marianne Jelved udstillingen ”mothertongue” i Den Danske Pavillon på Venedig Biennalen. Udstillingen er skabt af den dansk-vietnamesiske kunstner Danh Vo og består af en række nye værker.Kulturminister Marianne Jelved siger:
"Venedig Biennalen er verdens ældste og mest prestigefyldte biennale for samtidskunst. Det glæder mig, at Danmark igen i år er repræsenteret med et stærkt og tankevækkende bidrag. Dans Vo’s nye udstilling ”mothertongue” vil i de kommende måneder blive set af et stort internationalt publikum, som vil blive præsenteret for et vedkommende kunstnerisk perspektiv på den globale verdensorden historisk og aktuelt.”

Venedig Biennalen er verdens ældste og mest prestigefyldte biennale for samtidskunst.
Venedig Biennalens hovedudstilling er i år kurateret af den nigeriansk fødte kurator Okwui Enwezor (f. 1963), der med titlen All the World’s Futures præsenterer 136 forskellige kunstnere fra 53 lande. I år er der derudover 90 nationale pavilloner repræsenteret på Venedig Biennalen.

Danmark har deltaget i biennalen siden starten i 1895 og fik i 1932 sin egen nationale pavillon, der i 1964 blev udvidet med en større tilbygning.

Venedig Biennalen er åben for publikum fra d. 9. maj til d. 22. november 2015.

Om Danh Vo
Danh Vo er født i Vietnam i 1975 og opvokset i Danmark. Han er i dag bosiddende i Mexico City.

Danh Vo er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi og Städelschule i Frankfurt. I de senere år har han haft soloudstillinger på en række internationalt anerkendte museer som Museo Jumex, Mexico City (2014), Musée d'art moderne de la Ville de Paris (2013), the Art Institute of Chicago (2012), Kunsthaus Bregenz, Østrig (2012), The Guggenheim Museum, New York (2012), Kunsthalle Fridericianum (2011), Statens Museum for Kunst (2010), Kunsthalle Basel, Schweiz (2009) og Stedelijk Museum, Amsterdam (2008). Senest har han kurateret den aktuelle udstilling ”Slip of the Tongue” i samarbejde med Caroline Bourgeois på Punta della Dogana i Venedig.

Om Statens Kunstfond og Venedig Biennalen
Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Billedkunst har ansvaret for Danmarks deltagelse ved Venedig Biennalen. Udvalget udpeger den eller de kunstnere, der repræsenterer Danmark på Venedig Biennalen, finansierer deltagelsen og fastlægger de organisatoriske, økonomiske og kunstpolitiske rammer.

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Billedkunst består af Gitte Ørskou (formand), Lilibeth Cuenca Rasmussen, Claus Andersen, Bodil Nielsen og Jacob Tækker.

Udstillingen er kurateret af Marianne Torp og Tine Vindfeld.