Find vej: Forside » Artikler » Begynd din kunstsamling fra sofaen

Begynd din kunstsamling fra sofaen

Lagt på artlinks.dk den 20-04-2012 af ARTmaster

Kunst er for de fleste en investering og noget man ikke bare bestiller over nettet, uden at have set det i virkeligheden. Derfor har handel med kunst på nettet hidtil ikke været en ubetinget succes. Det nye site ArtBazar.dk forsøger at løse udfordringen.

Danskerne har fået et nyt webgalleri at købe kunst fra. Faktisk har de fået en hel række af nye gallerier som er samlet på adressen ArtBazar.dk. Som navnet antyder, er der tale om en markedsplads for kunstnere og kunstkøbere.

Du betaler kun for kunsten
På ArtBazar.dk handler du direkte med kunstneren uden at der er mellemhandlere inde over. Der er ingen provision eller lignende og derfor er priserne ikke unødigt høje.

Det er Danmarks største sociale netværk for kunstnere, MyArtSpace.dk der står bag og ideen ligger da også lige til højrebenet for et site med knap 2800 kunstnere tilknyttet.

Kunst skal opleves i virkeligheden
Ideen er faktisk gammel, fortæller Knud Østerbye fra MyArtSpace.dk. Vi har bare været skeptiske omkring at lave et salgssite, da vi hørte fra kunstnerne at folk ikke køber kunst over nettet i stor stil. Og jeg ville da heller ikke selv købe et kunstværk til flere tusinde kroner, uden at have set det i virkeligheden. Men den udfordring skulle være løst med ArtBazar.dk.

Ideen er at man udover at søge på parametre som kunstform, farver, størrelse og pris, kan man også udsøge kunst ud fra geografisk afstand og ud fra om kunstneren kører ud og præsenterer sin kunst i ens eget lokalområde.
På den måde kan man let finde kunst, som man kan komme til at se i virkeligheden.

Til forskel fra andre sites, skilter kunstnerne på ArtBazar.dk tydeligt med deres betingelser for handel så alt kan foregå ærligt og redeligt og i fuld åbenhed.

Gavekort på 7000 kr. til kunst
Flere end 100 kunstnere har oprettet et galleri på ArtBazar.dk og der er 1280 kunstværker til salg.
Artbazar.dk holder lige nu åbningsfest frem til den 15. maj hvor man kan vinde tre gavekort. Et på 5.000 kr. og to på 1000 kr. til køb af kunst på sitet. Man tilmelder sig konkurrencen på ArtBazar.dk og på www.facebook.com/artbazardk.