Find vej: Forside » Artikler » Excentrisk kunstner spreder omkring sig med dyre malerier i Københavns gader.

Excentrisk kunstner spreder omkring sig med dyre malerier i Københavns gader.

Lagt på artlinks.dk den 21-08-2012 af ARTmaster

Det er ikke gadekunst, men snarere kunst på gaden. Københavnerne vil vågne op fredag d. 24 august, hvor at de vil kunne finde otte malerier spredt rundt omkring i byen af en kunstner fra den danske undergrundsscene der nu kalder sig "CASVA" - og dem, der finder kunstværkerne kan beholde dem.

Kunstneren giver kunstværkerne væk og vælger derfor at opgive en forventet indtægt på 120.000 kr. fra salget af disse værker. Handlingen finder sted torsdag nat, hvor hjælpere vil distribuere de håndmalede, signerede kunstværker rundt omkring i byen før daggry.

CASVAS mål med dette, er at styrke idéen om, at urban art oprindelig var tænkt som en sjov og gratis nydelse til glæde for alle. De fleste malerier som gives væk er fra en serie med titlen "Destroying the Classics", hvor han har gjort brug af samlerobjekter, originale oliemalerier fra det 19. århundrede, og tilført disse rolige landskaber nogle primitive påmindelser om et grådigt og egoistisk moderne samfund. Inspireret af Andy Warhol, optræder kendte mærker som McDonalds og Burger King i kunstværkerne.

Kunstneren bruger CASVA som sit kunstnernavn for denne serie, da disse malerier for nogle vil virke ubehagelige. "At arbejde som 'CASVA' er min måde at konfrontere mine egne dæmoner uden at støde min faste kundebase," siger CASVA. Under det nye navn har han udarbejdet pop-up udstillinger hos Bar7, Black Pop Contemporary Art Gallery, udvalgte Copenhagen Jazz Festival forestillinger og Ofelia Fashion Week. Værkerne er også købt af internationale private samlere.

Vedhæftet er billeder af malerierne:
1 - Las Vegas
2 - Die Young

For mere information kontakt CASVAs management:
Janne Furbo, telefon 26 90 92 65