Find vej: Forside » Artikler » Jernmanden og koloristen - Unik dobbeltudstilling med Inger og Jørgen Pedersen

Jernmanden og koloristen - Unik dobbeltudstilling med Inger og Jørgen Pedersen

Lagt på artlinks.dk den 21-04-2012 af ARTmaster

En stærk kolorist i tæt sammenspil med en passioneret jernmand. Kunstnerægteparret, Inger og Jørgen Pedersen, mødes i unik dobbeltudstilling i Kunstgalleriet Slagelse. Udstillingen taler til den indre kraft og det sprudlende forår i beskueren.

Jørgen Pedersen solgte i slutningen af forrige årtusinde sin internationale virksomhed for at ville udleve sit kunstneriske talent og for at formidle de bløde værdier gennem sine værker i stål og bronze. Organiske skulpturer, der afspejler kærligheden og sammenholdet mellem mennesker, og langsomt men sikkert baner sig vej til beskuerens hjerte. Sammen med sin kone Inger Pedersen, der i over tyve år har udstillet sine kraftfulde og farverige billeder på diverse gallerier og i kunstforeninger, kan de begge opleves i udstillingen Vartegn og varme hos Kunstgalleriet i Slagelse fra fredag den 27. april.

Rummelige og visuelle oplevelser
Som kunstner betragter Jørgen Pedersen sig som en målrettet jernmand, der overfører sin sjæl til de metaller, der former sig til unikke skulpturer med liv og passion.
Som stærk kolorist fylder Inger Pedersen sine farvemættede malerier med kraft og trods ekspressive og med temperament er malerierne flot disponerede og formfulde.
Inger og Jørgen Pedersen har dannet par i 50 år, og hendes eksplosive farverigdom på lærred komplimenterer hans organiske skulpturer i stål og bronze begge både rummelige og visuelle oplevelser, der finurligt leger med lys og skygge.

Mentale pausefisk
Med deres spændende dobbeltudstilling hos Kunstgalleriet i Slagelse, har ægteparret valgt at fokusere på det, der kunne kaldes mentale pausefisk i en travl hverdag. Pausefiskene leger ikke blot med lyset, men taler også indbydende til vores sanser, og det er netop det ,der kendetegner de to kunstneres værker. For galleriejer Claus Frederiksen er det derfor oplagt, at udstillingen også har relevans for erhvervslivet.

Vartegn til domicilet
Flere af Jørgen Pedersens kunstværker er i bogstavligste forstand stor kunst. Han har leveret mange kunstværker til virksomheder i landet. Bl.a. springvand til Jyske Bank i Silkeborg, og i Slagelse står et vikingeskib ved en af byens indfaldsveje. Disse skulpturer er værker, der tjener virksomheden, der både sætter pris på kunst og som ønsker sig et vartegn til domicilet eller vægter kunst i virksomheden.
- Vi opholder os dagligt mange timer på arbejdspladsen. Fokuserede og ofte med fart på. Derfor nyder mange medarbejdere og kunder når arbejdspladsen og virksomheden giver plads til et kunstnerisk pusterum. Det være sig ude, hvor kunsten f.eks. kan stå som et vartegn eller inde til at skabe varme, inspiration og kreativitet, forklarer Claus Frederiksen, men understreger samtidig, at der bestemt også er stor inspiration at hente for private kunstelskere.

Der er fernisering på Vartegn og varme fredag 27. april fra kl. 13:30-17:30, hvor der bliver rig lejlighed til at hente kunstnerisk inspiration til domicilet og hjemmet.
Her er det også muligt at hilse på kunstnerægteparret Inger og Jørgen Pedersen, og høre dem fortælle om deres arbejder Ingers kraftfulde og farverige malerier og om Jørgens tanker, sjælfuldt bøjet i stål og bronze.

Kunstgalleriet Slagelse
Kunstgalleriet Slagelse har manifesteret sig som et galleri med de store visioner.
Siden starten af 90'erne har galleriejer Claus Frederiksen satset på nogle af de største navne i en række separatudstillinger med kunstnere som Egill Jacobsen, Lis Zwick, Jørgen Nash og Yoshio Nakajima og i 2010 en af Danmarks største Salvador Dali-udstillinger.

Koloristen og Jernmanden
En stærk kolorist i tæt sammenspil med en passioneret jernmand. Kunstnerægteparret, Inger og Jørgen Pedersen, mødes i unik dobbeltudstilling, der taler til den indre kraft og det sprudlende forår i beskueren.
Som kunstner betragter Jørgen Pedersen sig som en målrettet jernmand der overfører sin sjæl til de metaller, der former sig til unikke skulpturer med liv og passion. Som stærk kolorist fylder Inger Pedersen sine farvemættede malerier med kraft og trods ekspressive og med temperament er malerierne flot disponerede og formfulde.
Inger og Jørgen Pedersen har dannet par i 50 år, og hendes eksplosive farverigdom på lærredet komplimenterer hans organiske skulpturer i stål og bronze begge skaber rum og visuelle oplevelser, der finurligt leger med lys og skygge. Udstillingen kan opleves hos Kunstgalleriet Bredegade 4 i Slagelse fra fredag 27. april - 26. maj. Fernisering 27. april kl. 13.30-17.30

Billeder kan downloades fra: http://crela.smugmug.com/Art/Inger-og-Joergen-pedersen/22540147_S7FNqJ