Find vej: Forside » Artikler » Kunst skaber dialog i Assens Kommune

Kunst skaber dialog i Assens Kommune

Lagt på artlinks.dk den 05-09-2013 af ARTmaster

13.-15. september 2013 er der Kunstweekend i Assens Kommune, der både byder på åbne værksteder hos lokale kunstnere og et besøg af Jens Galschiøts tankevækkende og imponerende flygtningeskib, der lægger til kaj i Assens Havn. Selvom kunstarrangementerne er meget forskellige, lægger de begge op til en dialog mellem arrangørerne og de fremmødte.

Flygtningeskib indtager Assens
Fredag den 13. september kl. 16.00 er der officiel modtagelse af Flygtningeskibet M/S Anton, der bliver i Assens weekenden over.

Flygtningeskibet er et samarbejde mellem Landsforeningen Levende Hav og kunstneren Jens Galschiøt. Skibet er i virkeligheden en kunstinstallation fyldt til bristepunktet med 75 livagtige bronzeskulpturer, der forestiller mennesker fra alverdens lande en kunstinstallation, som giver stof til eftertanke.

- Det er et meget opsigtsvækkende projekt, og det er i særdeleshed interessant, fordi Jens Galschiøt formår at forene kunst med nogle dybere aktuelle politiske budskaber, der gør, at skibet giver anledning til refleksion, udtaler Charlotte Christiansen, næstformand for Kultur- og Fritidsudvalget.

Dansk Flygtningehjælps Ungenetværk og Levende Hav vil i løbet af weekenden gennemføre aktiviteter og events, der lægger op til debat, og det vil også være muligt at se flere af Galschiøts figurer hos Galleri Hansen i den gamle stationsbygning.

Tilbagevendende Åbne Værksteder
I en hel anden boldgade er weekendens andet kunstneriske indslag Åbne Værksteder, som er arrangeret af Assens Kunstråd. Her åbner professionelle kunstnere i Assens Kommune deres værksteder for offentligheden 14.-15. september 2013 kl.10.00-16.00.

- Der er så mange kreative og dygtige kunstnere i Assens Kommune, og det håber vi selvfølgelig på, at borgerne vil få øjnene endnu mere op for. På de åbne værksteder kan de komme helt tæt på og opleve processen med kunstværkerne samt menneskerne bag, udtaler Charlotte Christiansen.

- Vi håber, at mange vil benytte lejligheden til at kigge ind i kunstnernes værksteder og få en god dialog, tilføjer Jørgen Svenstrup, formand for Assens Kunstråd, der selv åbner sit værksted for interesserede.

Assens Kunstråd satser på, at Åbne Værksteder skal blive en årligt tilbagevendende begivenhed, der hvert år ligger i weekenden i uge 37.
Arrangementet bliver støttet af Statens Kunstråd. Assens Kommune støtter både Åbne Værksteder og besøget af flygtningeskibet.

For yderligere information

Flygtningeskibet M/S Antons facebookside: https://www.facebook.com/FlygtningeskibetMSAnton
Åbne Værksteder: http://www.aabnevaerkstederassens.dk

Charlotte Christiansen, næstformand for Kultur- og Fritidsudvalget, tlf. 6137 1849 e-mail: chach@assens.dk
Jørgen Svenstrup, formand for Assens Kunstråd, Tlf.: 6477 1802 / 5190 5832, e-mail: j-svenstrup@c.dk,
Katrine West, Kultur- og fritidskonsulent, tlf. 6474 6459, e-mail: