Find vej: Forside » Artikler » Kunstsite laver Danmarks største collage

Kunstsite laver Danmarks største collage

Lagt på artlinks.dk den 07-04-2013 af ARTmaster

Hjemmesiden MyArtSpace.dk, der er danskernes foretrukne kunstnersite, gennemfører netop nu eventen Danmarks største kunstværk, hvor sitets brugere sammensætter tusindvis af billeder i én stor collage. Målet er at synliggøre den store talentmasse, der er i den danske kunstunderskov.

Eventen består dels af en collage på internettet, som også bliver trykt som plakat og dels bliver værkerne og de deltagende kunstnere samlet i en ebog. Ebogen bliver gratis at hente og den bliver uddelt til både gallerier og kunstforeninger landet over.

Kæmpe collage på mindst 1000 værker
For de deltagende kunstnere handler det om at blive set og eventen giver en god mulighed for at få sine værker ud til både gallerier og kunstforeninger.
I første omgang er der sat plads af til 1000 værker i kæmpecollagen. Allerede her 2 uger efter eventen blev sat i gang er der flere end 300 værker indsat. Fortsætter den overvældende interesse kan det komme på tale at udvide.
Man kan følge den daglige udvikling på collagen på www.MyArtSpace.dk/collage.

Danmarks største fritidsinteresse
Der er 980.000 voksne danskere der enten tegner, maler, tager billeder eller laver keramik som fritidsinteresse. Altså tæt på 25 % af den voksne danske befolkning udtrykker sig kreativt. Den store interesse til trods, har emnet tæt på ingen interesse i de danske medier: hvis der overhovedet skrives om kunsten er det med fokus på de store navne.

Få kunsten ud i stuerne
Vi håber med denne event at kunne komme længere ud, forklarer Knud Østerbye fra MyArtSpace.dk. Der er pt. 4500 kunstnere på MyArtSpace.dk, hvilket gør sitet til Danmarks suverænt største digitale mødested for kreative. Vi håber med denne event at vi kan nå ud til kunstforbrugerne også. Vi vil gerne vise at kunsten kan opleves på andre måder end de traditionelle. Mange tror at man skal have forstand på kunst for at få noget ud af den. De tør nærmest ikke gå ind på et galleri af samme grund. Vi håber, vi kan være med til at få punkteret noget af højtideligheden uden at det går ud over seriøsiteten, slutter han af.

Følg med i kunstværket på www.MyArtSpace.dk/collage