Find vej: Forside » Artikler » Nyt online galleri vil gøre kunst let tilgængeligt

Nyt online galleri vil gøre kunst let tilgængeligt

Lagt på artlinks.dk den 13-08-2013 af ARTmaster

Artmakery.dk har set dagens lys. Det er et online galleri. Bag Artmakery står Klub Artmakery, drevet af kunstneren Lise Højer. Klub Artmakery er et betalt kunsterfællesskab, der består af meget forskellige kunstnere. Men tilfælles har de, at de gerne vil gøre deres kunst tilgængelig for os andre. Det gør de ved at sælge på artmakery.dk hvorfra de besøgende også kan booke kunstudstillinger, komme på tegneskole og meget andet.

Du kender det sikkert godt. Galleriet, hvor du dårligt tør spørge om, hvad den udstillede kunst koster. Hvor du langsomt bakker ud af døren, mens du forstiller dig, at du skal sælge bilen for at få råd til den stenfigur, der står i vinduet. Den oplevelse har kunstner Lise Højer selv haft et par gange, når hun har været ude og se på kunst, og hun møder mange mennesker, der med det samme siger, at kunst slet ikke er noget for dem, for det er alt for dyrt.

De fleste steder der udstiller er selvfølgelig helt fine, og der er priser alle vegne og rene linjer, understreger Lise. Der med det samme også siger, at der intet er i vejen med at kunst er dyrt, for det kan det sagtens være. Men det der gav mig idéen og lysten til at starte Artmakery og gøre det til et online galleri, var helt klart den der udefinerbare fornemmelse af, at kunsten ikke er noget vi alle sammen tror vi kan komme i nærheden af. Følelsen af at mange oplever, at kunst er noget, der er forbeholdt et eksklusivt mindretal.

Det hele startede med Klub Artmakery og et fysisk galleri i hjembyen Havdrup, hvor kunstnerne på skift udstillede. Men hurtigt blev Lise klar over, at hvis hun skulle få kunsten ud i verden, så skulle hun gøre noget ved onlinedelen af hendes firma. Fordelen ved at være et online galleri er, at folk kan sidde hjemme i stuen og i ro og mag vurdere, hvad de godt kan lide. De kan læse om den enkelte kunster og måske ligefrem søge videre på vedkommende på internettet før de overhovedet har været i kontakt med mig.

På hjemmesiden kan kunderne let se hvad de kan få for pengene uden de føler det er pinligt, at deres budget måske ikke er så stort. For hos os er kunstnerne meget forskellige både i stil og i pris, så der er noget til de fleste, fortæller Lise og fortsætter. Jeg kan godt lide, at det er kunden, der bestemmer tempoet og ikke jeg. Jeg ved også at mange af mine kunstnere har det rigtig godt med, at de ikke skal stå at sælge direkte selv. De maler ikke for at sælge, men de er nødt til at sælge, for at male, eller lave den form for kunst de nu lever af, og deri ligger et evigt paradoks, smiler hun.

Foruden at være et online galleri er artmakery.dk også stedet hvorfra virksomheder og kunstforeninger kan booke udstillinger, og folk kan komme på tegneskole både online og i den virkelige verden. Artmakery leverer til hele landet.

Du kan læse mere om Artmakery på artmakery.dk eller kontakte Lise Højer på +45 2099 0317