Find vej: Forside » Artikler » Vinder af Kunsttalent 2013 Pia Daae

Vinder af Kunsttalent 2013 Pia Daae

Lagt på artlinks.dk den 21-04-2013 af ARTmaster

- Fantastisk at jeg er den heldige. Det var en vildt glad og overrasket Pia Daae, der så sin nye titel - vinder af Kunsttalent 2013 på MyArtSpace. Fantastisk at jeg er den heldige, siger hun. Det er slet ikke til at forstå. Pia deltog i konkurrencen Kunsttalent 2013 på MyArtSpace uden de store forventninger: Jeg håbede på noget feedback på mine billeder. Gerne med nogle råd til hvad jeg kunne gøre bedre, fortæller hun.

Feedback og mere til
Forventningerne om feedback blev indfriet. Mere positivt bliver det næppe, for de kræsne dommere Tom Jørgensen, daglig redaktør på Kunstavisen og forfatter til bøgerne 101 kunstnere, Sarah Høj, direktør for det succesfulde Galleri Art Expo og Astrid Kruse Jensen, anerkendt fotokunstner der brager igennem den internationale scene, har valgt Pia som vinder iblandt 340 kunstnere på sitet. Hver deltager stillede med 6 værker i konkurrencen. Positiv feedback Det må siges!

Dommerne udtaler om Pia Daae og kunsten:
De er fulde af på én gang æstetiske og urovækkende fortællinger. Hun skildrer en fragmenteret og surreel verden, hvor sære ting og sære hændelser indtræffer.

En verden, der minder om den, vi kender, men som fremstår som drømmeagtig og bizar og dog alligevel foruroligende bekendt. Hun viser godt håndværk, hvor hun kombinerer flere forskellige teknikker.

Kreativitet i højsædet
Pia Daae har altid malet men har blot beskæftiget sig med det mere seriøst i ganske få år. Hun nyder at have fundet vej ind i maleriet, og det univers, som hun fordyber sig i der. Der er frit lejde for kreativiteten, og den skal der være plads til, for Pia er en yderst kreativ sjæl: Jeg har altid været meget kreativ. Selv syet tøj til børnene, lavet nisser, blomsterdekorationer og alt muligt andet kreativt, som jeg har kunnet finde på. Maleriet kom til senere. At maleriet er forholdsvis nyt for Pia ses dog ikke. Med de kreative værker med motiver, der leder tankerne hen på et surrealistisk univers der kunne finde sted i drømme, får hun beskueren til at danne sig fortællinger, der kan paralleliseres til en naturalistisk samtid. Man bliver draget!

Sølvbryllupsgaven blev et vendepunkt
En uges ophold på Engelsholm Slot i sølvbryllupsgave fra hendes mand blev et afgørende vendepunkt i Pias interesse for maleriet. Billedkunstlærer Bente Stamp gav Pia så meget blod på tanden i maleriet, at hun har været nysgerrig og ihærdig efter at udvikle det lige siden. Tekniske færdigheder og forståelse for billedanalyse var blot noget af det, som hun fik med sig derfra. En lyst og stædighed til at ville kunsten, blomstrede. Nu skulle kunsten tages mere seriøst, og sådan blev det. Bente Stamp er en af de kunstnere, som inspirerer Pia, men også Trine Boesen, Benny Drøsler og A. Fransen er inspirationskilder: Det er kombinationen af dybden, det figurative og lidt surrealistiske, der inspirerer mig, hvilket også ses i Pias egne værker, hvor hun formår at få det hele ind i hvert værk.

Inspiration på MyArtSpace
Hun finder også megen inspiration på MyArtSpace. Hun nyder at se andre kunstners værker og fordybe sig i dem: Der er så mange dygtige kunstnere på MyArtSpace, jeg kan nævne nogle stykker af dem, som særligt har fanget min interesse og hvorfor. Tina Eriksen med sine smukke motiver og farvesammensætning, Heidi Rosenfeldt og de skæve fotografier (jeg forsøger ofte at gætte mig til, hvad det er), Rikke Reif kan fantastiske ting med sin foto-redigering, som jeg har lyst til at undersøge nærmere, Heidi Vandal med mønstre, liv og farver som tiltrækker opmærksomhed, Guld-L-M med dybden og farverne i landskaberne og Atelier 1.dk med flotte farver og fantastiske kompositioner. Der er så mange dygtige kunstnere. Fantastisk side. Stor ros og tak til teamet bag MyArtSpace.

Nu er mulighederne her
Opholdet på Engelsholm Slot gav startskuddet til Pias tro på sin egen kunstneriske formåen. Med støtte og opmuntring på hjemmefronten giver det hende en ekstra tro på de muligheder, der byder sig for hende. De flotte præmier der følger med titlen som vinder af Kunsttalent 2013 vil give Pia Daae rig mulighed for at føre kunstnerdrømmene videre ud i livet. Karriererådgivning med Dorthe Walbum med mulighed for virkelig at få sparket karrieren i gang, 4 siders portræt i KunstnerKataloget, som deles ud i 7.000 eksemplarer ved Art Copenhagen, som er Nordens største kunstmesse, 12 måneders salgsløsning med alle muligheder for salg og yderligere eksponering af ens kunst på MyArtSpace og et gavekort til MyArtBase.dk til køb af kunstnerartikler må være en hver kunstners drømmescenarie. Sikken et tag-selv-bord af eksponering - og hjælp til sit kunstneriske foretagende. Du kan se mere til de nævnte præmier som alle medlemmer af MyArtSpace har mulighed for at købe til særligt fordelagtige priser.

De flotte vinderpræmier skal bruges til
Åhh, det må jeg tænke over. Der er så meget.. Lige nu er jeg stadig så overrasket, fortæller en meget glad, stolt og taknemmelig vinder af Kunsttalent 2013. Og man forstår hende... (så godt som man nu kan, når man ikke selv vandt ), for sikken et paradis af kunstneriske muligheder at kunne boltre sig i. Jeg taler dog med Pias Daaes mand i telefonen, som afslører, at det ikke kan gå stærkt nok med at få købt ny akrylmaling, nye pensler og og og og, ja, alt hvad der skal bruges for at komme i gang med næste værk. Jeg er utrolig stolt af hende, fortæller han, og hov, der er da kommet et nyt værk op over sofaen siden i går. Det ser jeg først nu, siger han pludselig og smiler med lyd på, og jeg kan høre hvor stolt han er af sin dygtige kunstnerkone, og vi griner sammen, og bliver enige om, at det sikkert hænger der som en overraskelse til ham, også for at se, om han nu lige er helt vågen ;).

Lykken er gjort, når en beskuer kan læse min historie. Citat af Pia Daae
Pia Daaes profil på MyArtSpace: http://www.myartspace.dk/www/User/Profile.aspfavourite=5995

Se mere om på: www.daae-creation.dk